قبلی

امروزه سازمان مدیریت صنعتی گلستان با بیش از ۱۳ سال سابقه آموزشی٬ پژوهشی و مشاوره توانسته است٬ ضمن آموزش ۱۵ هزار نفر از مدیران کشور و کمک به افزایش مهارت فنی و علمی ایشان٬ فرصتی ایجاد کند تا سازمان های دولتی و غیردولتی با استفاده از ظرفیت های پژوهشی و مشاوره سازمان٬ سطح علمی٬ توانایی و ماموریت های محوله خود را ارتقا بخشند. علاوه بر این سازمان مدیریت صنعتی توانسته است همواره با معرفی موضوعات و مباحث جدید و متنوع مدیریتی دنیا٬ گام های موثری در بهبود و توسعه مدیریت رهبری سازمان ها بردارد.

سازمان مدیریت صنعتی در اواخر دهه ۶۰ شمسی٬ با تکیه بر برگزاری دوره های پژوهش مدیر٬ دوره کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی را برای اولین بار در کشور طراحی و پس از اخد مصوبه آن از شورای انقلاب فرهنگی و وزارت علوم٬ از سال ۱۳۷۳ رسما به اجرای این دوره مبادرت ورزید.

سازمان مدیریت صنعتی از سال ۱۳۸۳ با همکاری دانشگاه بوردوی فرانسه به برگزاری دوره دکترای تخصصی PHD اقدام کرد و پس از برگزاری موفقیت آمیز ۲ دوره دکترای تخصصی از سال ۱۳۸۶ دوره دکترای حرفه ای DBA را برگزار کرده و از سال ۱۳۸۸ با هدف پاسخگویی به نیاز روزآمد شدن دانش مدیران دانش آموخته دوره های MBA برای اولین بار در کشور دوره های POST-MBA و POST-DBA را در گرایش های مختلف طراحی و اجرا کرده است.

بنیان اولیه سازمان مدیریت صنعتی در اوایل دهه ۱۳۴۰، با عنوان مرکز راهنمایی صنایع ایران شکل گرفت که کوششی ابتدایی برای کمک به توسعه صنعتی کشور بود. مشاوران خارجی این مرکز با تشخیص ضرورت نیاز به کادر متخصص ایرانی، توصیه نمودند کادر ایرانی مستقل در این مرکز کار خود را آغاز نمایند. ضرورت تاسیس یک سازمان مستقل در بطن مرکز راهنمایی صنایع ایران، در سالهای بعد بیش از پیش احساس شده و این مرکز هدفمند با تغییر شکل، بصورت «سازمان مدیریت صنعتی» وارد عمل و نخستین مدیر عامل سازمان «آقای مهندس نیازمند» در رأس آن منصوب شد. اولین اعضای هیئت مدیره سازمان شامل نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنایع و اتاق بازرگانی و صنایع بودند. آزمایشگاه های وابسته به این مرکز نیز تبدیل به مرکز موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی فعلی شد. با منصوب شدن آقای مهندس نیازمند به ریاست هیئت مدیره سازمان و معاونت وزارت صنایع، آقای مهندس جمشید قراچه داغی بعنوان مدیرعامل سازمان مشغول بکار شد.

دکتر رضا نیازمند

زنده یاد دکتر رضا نیازمند بنیانگذار سازمان مدیریت صنعتی در سال ۱۳۴۱

سازمان در سالهای ابتدایی فعالیتش، از خدمات مشاوران خارجی و خصوصاً «یونیدو» که وابسته به سازمان ملل می باشد، استفاده نمود و توانست ضمن ارائه خدمات، اقدام به انتقال تکنولوژی نیز نماید. از عمده مشکلات سازمان در طی دوران حیات اولیه، رفع تضاد بین «خدمات ارشادی» و «خدمات حرفه ای» بود. سازمان پس از مدتی دریافت که ارائه خدمات رایگان برای دو طرف مشکلاتی را ایجاد می کند، در نهایت به این نتیجه رسید که ارائه خدمات رایگان، خدمت سازمان را به نازلترین سطح تقلیل می‌دهد، لذا تصمیمی اتخاذ کرد که از کارفرمایان بخواهد درقبال دریافت خدمات، هزینه های آن را پرداخت نمایند و به عنوان یک خریدار واقعی عمل نمایند.

در این دوران استفاده از خدمات کارشناسان درجه اول بین المللی نظیر «راسل ایکاف»، تغییر ساختار سازمانی از وظیفه‌ای به ماتریسی و نوآوری در نظام حقوق کارکنان با هدف جذب و نگهداری افراد ذخیره سبب شد تا فعالیتهای توسعه خدمات تسهیل شده و با سرعت بیشتری ادامه یابد.

در سالهای پس از انقلاب و در دوران جنگ، سازمان توانست علیرغم دشواری های فراوان ناشی از شرایط خاص کشور، به حیات خویش به عنوان بزرگترین و تنها موسسه خود اتکای ارائه دهنده خدمات مدیریت ادامه دهد. پس از پایان جنگ و به منظور گسترش فعالیتها، سازمان مدیریت صنعتی اقدام به جذب نیرو‌های جدید و گسترش شبکه مشاوران و کارشناسان ایرانی و خارجی خود نمود تا بتواند در راستای رسالت ها و اهداف خود گام بردارد و مسیر خود را توسعه داده و مأموریت خویش را تحقق بخشد.

تصویر سازمان